Expliquen que els empresaris no hi inverteixen perquè és difícil accedir-hi i hi falta transport públic. També que no està urbanitzat a l’espera que finalitzin les obres de l’AVE. Per la seva banda, el districte de Sant Martí treballa en un pla per reactivar-lo amb cooperatives i empreses ecològiques.
L’Ajuntament ha inclós al pla de barris per la Verneda i la Pau una estratègia per reactivar el polígon industrial de la Via Trajana promovent la creació de cooperatives i empreses ecològiques. Les associacions de veïns de la zona ho valoren positivament però consideren que no és suficient.
Salvador Mañosas, plataforma Nord-Est Sant Martí
“Per poder fer això s’ha de reactivar la comunicació amb aquest polígon perquè sinó els inversos no hi veuen atractiu. Perquè tingui atractiu ha de tenir una comunicació correcta, amb metro, autobús o el que faci falta.”
Els accessos són un dels principals problemes que presenta. Els representants veïnals asseguren que hi ha camions que no poden maniobrar per entrar-hi. És un dels factors que fa que les empreses no vulguin establir-s’hi. Proposen que hi arribi el Metro, diuen que les línies 4 i 9 podrien tenir-hi una parada, també que es faci una intervenció urbanística a la zona, afectada per les obres de l’AVE des de fa temps.
Juani Leo, AV Via Trajana
“Si això es reactiva, els empresaris inverteixen aquí, hi haurà feina per a tots. Els joves han de tenir il•lusió. Ens falta això, la il•lusió per treballar d’aquests joves.”
Informen: Àlex Jassé / Javier Arilla
I és que la creació de llocs de treball per a les persones que viuen al barri és una de les prioritats per a aquestes associacions veïnals a l’entorn de la Verneda i la Pau, Sant Martí i el Besòs i el Maresme.