50 anys de l’Escola Els Porxos

2014/2014_06_05_50_anys_Escola_Els_Porxos.jpg dijous, 5 de juny de 2014
Brais MartínezJavier Arilla
Categoria Escoles
Tipus Notícia
Barri Sant Martí de Provençals
Visites 7119
Valoració d'usuari:
 / 0

PitjorMillor 
Rosa Maria Calvo, directora de l'Escola Els Porxos

L’Escola Els Porxos es va crear l’any 1963 al barri de Sant Martí de Provençals en plena dictadura franquista, però aleshores no se li va posar aquest nom, sinó que es deia Joan Antoni Parera. No va ser fins el 2004 que se li va canviar el nom per l’actual. 

Malgrat s’hi feien bona part de les litúrgies habituals als centres educatius durant aquella època absolutista, Els Porxos tenia una línia pedagògica lleugerament més innovadora i els alumnes no estudiaven amb el llibre únic conegut com ‘La Enciclopedia’, sinó que ja van començar a fer servir les unitats didàctiques.

En aquell moment l’escola disposava d’una part per a nens i una per a nenes. Uns anys més tard, a l’edifici també s’hi va encabir una biblioteca de la Diputació de Barcelona i un centre de Formació Professional. Ara només s’hi fa ensenyament reglat.

Aquest any celebren el 50è aniversari de la seva creació i han preparat diversos actes. El darrer és una exposició que repassa els canvis que s’han produït al barri i a l’escola durant mig segle. La commemoració es tancarà el 20 de juny amb una gran festa de retrobament d’antics alumnes. 

Mostrar dialegs