- El centre de barri la Pau és un dels guanyadors dels premis Sant Martí, entregats la setmana passada.
- Es va inaugurar el 1985, fa 30 anys, arrel de la iniciativa d’un veí que va veure la necessitat d’oferir una alternativa als nens i nenes del barri quan sortien de l’escola.
- En aquells temps la situació era molt més complicada. L’abstinència escolar i la droga eren alguns dels problemes reals del barri. Tot això ha canviat molt, però en els darrers anys iniciatives com la d’aquesta entitat social han pres encara més sentit amb la crisi.
- Des del casal expliquen que hi ha famílies que no poden costejar cap activitat extraescolar pels fills i filles i que per a aquests és interessant poder-les fer per desenvolupar aficions i trobar al•licients més enllà de les classes.
- La idea és oferir un lloc on els infants, joves i la gent gran pugui passar estones de lleure fent activitats diverses a uns preus assequibles.
Entra vídeo
AIRE
“És el reconeixement a 30 anys de dedicació als nens del barri.”
És el premi Sant Martí 2015 entregat recentment a l’associació cultural recreativa la Pau, que enguany celebra el 30é aniversari. És un reconeixement a la feina feta en la integració dels nois i noies del barri a través de les activitats extraescolars.
DECLA
GEMMA HERNÁNDEZ, directora ACR La Pau
“El projecte sorgeix fa 30 anys amb un barri la Pau molt degradat, amb molta droga, amb molta abstinència escolar i molta delinqüència juvenil i sorgeix precisament per això, per rescatar aquest nens del carrer i portar-los cap a una activitat esportiva dirigida en la qual es poguessin sentir orgullosos del que feien i, d’alguna manera enganxar-los perquè sortissin del carrer.”
AIRE
“Aparto, golpeo, pierna.”
El karate és una d’aquestes activitats També fan dibuix, pintura o dansa. Estan dirigides des de nens i nenes de 3 anys fins a joves de més de 20. Tenen més de 200 usuaris i treballen amb beques i preus baixos per poder arribar a tothom.
“La zona en què ens movem hi ha molta família que no està cobrant cap recurs o molt poquets i considerem que quan en una família no hi ha ingressos els nens també necessiten i sortir d’aquest i relacionar-se.”
INFORMEN: À.JASSÉ / J.ARILLA
Fan la programació en funció de les necessitats del barri. Aquesta classe d’anglès n’és un exemple. Les famílies els ho havien demanat. De cara al futur volen ampliar el servei a la tercera edat i ja planifiquen fer tallers d’alfabetització digital.