Està situada en un parc del Poblenou al que dóna nom, ja que s’anomena Jardinets de Gandhi. Tota una illa de cases que l’Ajuntament va recuperar com a espai públic per esponjar el barri i dotar-lo de zones verdes gràcies a una permuta amb l’empresa constructora dels habitatges que hi ha als voltants. El parc i la figura els van inaugurar l’alcalde de l’època, Joan Clos, juntament amb Pérez Esquivel.
Darrerament ha estat víctima del vandalisme que, en ocasions, degrada l’espai públic però la de l’activista indi Mahatma Gandhi és una de les escultures més reconeixibles de la ciutat. El bloguer Àlex Brown, n’ha investigat la història.
AIRE
“Curiosament aquesta estàtua va ser esculpida l’any 1967 va ser dels primers treballs escultòrics que va fer Pérez Esquivel.”
No va ser però fins al 1999 quan el premi Nobel de la Pau argentí la va donar a una fundació.
DECLA
“Una fundació que es diu Comparte, que és pels nens d’Amèrica Llatina i ell la va donar a la fundació i la fundació la va donar a Barcelona.”
Al 2000 la van col•locar a l’emplaçament actual al barri del Poblenou, un parc batejat amb motiu de l’estàtua com a Jardinets de Gandhi i que també presenta detalls modernistes relacionats amb el mar per la proximitat amb la platja.
DECLA
“Va ser una permuta que va fer l’Ajuntament amb una immobiliària que es deia Colonial i li va permetre edificar pisos aquí al Poblenou, una va ser aquesta la dels jardins de Gandhi.”
INFORMEN: ÀLEX JASSÉ / JAVIER ARILLA
Un espai que recuperarà l’esplendor quan el monument a Gandhi torni a presentar l’aspecte que mereix una figura en reconeixement a una de les personalitats més importants del segle XX.