Els participants treballen per projectes i ara estan fent-ne un de retrat i fotografia que desembocarà en una exposició d’aquí a uns mesos.
Són joves d’entre 16 i 25 anys que han deixat els estudis i no tenen feina. Participen en un taller de retrat i fotografia que, no obstant, va molt més enllà d’això.
Mireia Padilla, tallersita - “El que es pretén és treballar una mica l’autoconeixament, competències personals, l’apoderament dels joves, allò que volen ser.”
De dilluns a divendres, de deu a una, d’aquí sorgeix el nom del programa, fan diferents activitats a partir de diferents projectes que s’estableixen en funció de les seves necessitats. L’objectiu és ajudar-los a trobar una formació o una feina de cara al futur.
Yoselin Mendoza, usuària - “A mi m’ha anat molt bé perquè m’ha motivat molt a seguir estudiant. I és com que m’ha aportat molt. M’agradaria fer algo relacionat amb l’estètica.”
Alex Díaz, usuari - “Un s’entreté i no està per allà vagant. En el futur m’agradaria ser policia o alguna cosa de bé.”
Els usuaris hi accedeixen majoritàriament derivats des de serveis socials. Durant el curs hi passen uns 80 nois i noies.
Teresa Jepús, coordinadora Dedeuauna - “Des d’alguns que han deixat d’estudiar per motius diversos a altres que arriben a Barcelona venint d’altres llocs i en aquell moment no poden accedir a cap lloc i arriben al programa perquè necessiten un temps per adaptar-se.”