No obstant això, darrerament, i Barcelona n’és un exemple, s’estan fent perquè siguin utilitzats per més persones, és a dir, se’ls incorpora a la resta d’espais públics. Al Poblenou, molt a prop de la Mar Bella, fa un any que funciona un d’aquests parcs, que ja s’ha convertit en un punt de trobada obligatori per als amants d’aquests esports i per als veïns i visitants de la zona.
Aquest parc esportiu està al costat de la Mar Bella, al Poblenou, i ja s’ha convertit en un lloc de trobada habitual dels practicants dels esports urbans.
“Els que van en monopatí, en ‘skate’, en patinet els més joves, en patins en línia, o amb les bicicletes.”
Però a diferència d’altres instal•lacions similars, aquesta no s’ha fet en un lloc aïllat. Es buscava integrar-la en la vida del barri.
“Ajuntar els ciutadans, els passejants, que vénen per aquí, i els practicants dels esports, de manera que això no es convertís com ha estat fins ara en uns espais als extraradis de la ciutat.”
L’orografia del terreny, “a priori” complicada pels desnivells, s’ha aprofitat en el disseny de l’espai. “Té una lleugera baixada des del carrer fins al mar. Nosaltres aprofitàvem aquesta energia que ens dóna el pendent per conformar un tipus de parc esportiu urbà semblant als orígens del monopatí, que és surfejar sobre les ones.”
El parc està concebut com una gran pista però, tenint en compte l’ús dels practicants, es poden distingir diferents zones.
“Hi ha una primera part més dedicada al carrer, la que seria la modalitat d’‘street’ a la part de dalt. I després ja de seguida, a través de les onades, comencem amb un patinatge de gran recorregut fins a arribar a la zona final, que són aquestes piscines.”El Parc Esportiu de la Mar Bella és obra de SCOB Arquitectura i Paisatge, que ha tingut l’assessorament tècnic de Sergi Arenas, expatinador professional,així com d’entitats i associacions de patinadors de la ciutat.