La idea és que el teatre sigui el punt de trobada entre diferents sensibilitats per crear un producte artístic únic. El projecte forma part d’Art i Part, una experiència a nivell de ciutat per fer servir l’art des d’una vessant social i integradora.
“Va arribant la gent, aneu arribant vosaltres, gairebé tots esteu aquí però algun de vosaltres entrareu amb el públic.”
Des de l’octubre les aules d’assaig de la Sala Beckett s’han convertit en un punt de trobada entre persones de diferents àmbits. Artistes del barri, provinents de l’Escocesa i d’Hangar, actors i tècnics del laboratori d’experimentació teatral Malnascuts i del Centre Cívic de Can Felipa i els usuaris de la Fundació Joia, que treballa amb persones diagnosticades d’una malaltia mental. Tots tenen un objectiu comú. Fer una obra de teatre.
Decla
Jorge Yamán-Serrano, director i artista acompanyant
“Escoltant moltíssim què volien fer la gent de la Fundació Joia, no només els personatges, sinó quins temes volien tractar i un cop tenim aquesta proposta dramatúrgia de text, llavors sí que nosaltres li donem aquest envoltori més professional.”
Els usuaris de Joia valoren poder participar de tot el procés.
Esther Monzó i Oriol Garasa, usuaris fundació Joia
“Per aprendre d’aquests actors que són actors de veritat.”
“A mi m’està servint de molt perquè per primera vegada estic fent quelcom inclusiu.”
Per als actors que col•laboren és també una oportunitat d’aprendre en un format no tant habitual.
Alba Sáez, Laboratori d’experimentació teatral Malnascuts
“Ens aporta una altra visió de la vida, cadascú som únics i tenim el nostre univers i això és magnífic.”
L’obra, que ja té títol, ‘Encreuaments’, i compta amb la participació de més de 20 persones, la representaran els dies 15, 16 i 17 de juny a la mateixa Sala Beckett. Serà el moment de veure el resultat d’aquest experiment que s’emmarca en el projecte Art i Part per posar l’art al servei de les causes socials.