El Poblenou

Trasllat del carril bici de la Diagonal

El govern municipal ha aprovat el trasllat del carril bici de l’Avinguda Diagonal de la vorera, que ocupa actualment, a la calçada. Aquest projecte correspon al tram comprès entre les Glòries i el carrer de Josep Pla i té una longitud de 2,3 km. Actualment, cada sentit del carril bici es troba en una lateral del passeig de l’avinguda. La nova proposta ubicarà cada carril bici al nivell de la calçada, entre els carrils de circulació i les vies del Tram, amb una secció similar a la que ja s’ha fet al tram final davant del centre comercial Diagonal Mar.

Notícia El Poblenou
Demanen la urbanització de l’antic espai del transformador elèctric

Abans hi havia un transformador elèctric però la pressió veïnal va aconseguir-ne l’enderroc. Des d’aleshores els veïns i la comunitat educativa de l’escola que hi ha davant, el CEIP Sant Martí, en reclamen la urbanització. Demanen que s’hi instal•li mobiliari per poder aprofitar l’espai, situat al carrer de Sant Joan de Malta amb el passatge de Burrull, a tocar de la rambla del Poblenou. Asseguren que actualment es fa servir com a pipicà, que està brut i que se’n podria millorar la seguretat. Tot i que està qualificat com a zona verda i que s’hi va comprometre, l’Ajuntament encara no ha presentat cap projecte.

Notícia El Poblenou
Reposen les plaques de la rambla del Poblenou

L’Ajuntament ha reposat les plaques del Memorial del Poblenou que hi ha a la rambla del barri. Les originals, de bronze, van ser robades just ara fa un any. Les noves són de llautó i incorporen un nou mètode d’ancoratge per evitar que torni a sostraure-les.  Tot i  això, l’Arxiu Històric del Poblenou que en reclamava la reposició des de fa un any, adverteix que no s’ha respectat la disposició original i que en falten tres.  Des de l’entitat reclamen que s’estudiï si es podria tornar a col•locar les plaques com estaven perquè responia a una qüestió històrica.

Notícia El Poblenou
Obres d'urbanització de l'interior d'illa al carrer de Pallars

El barri del Poblenou tindrà un nou interior d’illa de cara al juny. Aquest mes de febrer s’han començat a urbanitzar dos solars buits que es transformaran en un espai obert d’estada i de passeig, totalment accessible. Es troba al carrer de Pallars, delimitat pels carrers de Bilbao i de Lope de Vega. La remodelació consisteix en la col•locació de mou mobiliari urbà i de zones de vegetació i arbres, amb la plantació d’espècies com la xicranda o l’auró.

Notícia El Poblenou
Reclamen més aparcaments de bicicletes a l’Ateneu Flor de Maig

Fa aproximadament un any que va obrir l’Ateneu Flor de Maig després de la rehabilitació de l’edifici. Ja en aquell moment, els usuaris de l’espai reclamaven un aparcament de bicicletes a l’entrada de l’equipament. Tot i això, encara no l’han aconseguit. Consideren que la vorera de davant de l’immoble  és prou ampla com per instal•lar-hi un o dos aparcaments per cicles.

Notícia El Poblenou