Societat

Reposen les plaques de la rambla del Poblenou

L’Ajuntament ha reposat les plaques del Memorial del Poblenou que hi ha a la rambla del barri. Les originals, de bronze, van ser robades just ara fa un any. Les noves són de llautó i incorporen un nou mètode d’ancoratge per evitar que torni a sostraure-les.  Tot i  això, l’Arxiu Històric del Poblenou que en reclamava la reposició des de fa un any, adverteix que no s’ha respectat la disposició original i que en falten tres.  Des de l’entitat reclamen que s’estudiï si es podria tornar a col•locar les plaques com estaven perquè responia a una qüestió històrica.

El pas entre el metro i el Centre Comercial Diagonal Mar molt deterioriat

Moltes de les persones que van a comprar al Centre Comercial Diagonal Mar provinents de la parada de metro de Maresme-Fòrum passen per l’interior un interior d’illa entre la Diagonal i el carrer de Llull. L’Associació de Veïns del Maresme denuncia el mal estat en què es troba l’espai. S’inunda quan plou, hi creixen les males herbes, es fa servir com a pipicà i s’hi produeixen actes incívics fruit de la proximitat amb el Fòrum. Els representants veïnals reclamen un projecte de reforma que posi al dia l’indret.

Procés participatiu per la plaça dels Porxos

El Districte de Sant Martí ha iniciat aquest any un procés participatiu per la remodelació de la plaça dels Porxos. A finals de 2016, el consell plenari va aprovar per unanimitat la reforma de la plaça i la reparació de l’aparcament municipal soterrani. El projecte d’arranjament del pàrking ja està redactat i ara toca elaborar el nou disseny de la plaça a partir de les propostes dels col•lectius del barri. 

L’acabat d’un espai públic genera molèsties a veïns i comerços

A la cantonada del carrer de Cristobal de Moura i la rambla de Prim trobem un espai públic cobert amb terra que genera inconvenients a veïns i comerciants de la zona.  Els murs de contenció existents no cobreixen tota la superfície de sorra i quan plou l’aigua, junt amb el pendent que hi ha, porta la terra fins la vorera i fins i tot dintre dels establiments que hi ha. L’associació de veïns de la zona reclama que se solucioni una situació que fa anys que dura. Proposen que es reurbanitzi l’espai solucionant aquests aspectes i instal•lant-hi, per exemple, una zona de gimnàstica per a gent gran.

Retirada de l’amiant en un solar del carrer del Maresme

Reclamaven la retirada de les restes d’amiant que hi havia al descampat del carrer de Maresme, entre Pallars i Pujades, des de l’any 2015. Ho han aconseguit però als veïns no aturen la seva lluita i reivindiquen la construcció d’un equipament al solar, situat al costat del Camp de Futbol Municipal Maresme. L’Ajuntament preveu fer-hi una zona verda però els representants veïnals considera que podria incloure el casal de joves o de gent gran o la llar d’infants que, adverteixen, fan falta al barri. També volen que es conservi la colònia de gats que hi ha.